De referteperiode voor de eindejaarspremie van 2018 loopt van 01/07/2017 tem 30/06/2018. Wie tijdens deze referteperiode ten minste 65 dagen (of 494 uren) gewerkt heeft, heeft recht op een eindejaarspremie.

Alle rechthebbende uitzendkrachten ontvangen in de loop van de maand december een document van het Sociaal Fonds voor de Uitzendkrachten. Deel A van het document is voor de uitzendkracht zelf. Deel B bezorg je aan je uitbetalingsinstelling (je vakbond of het Sociaal Fonds indien je niet bent aangesloten bij een vakbond). In de loop van de maand januari wordt je eindejaarspremie uitbetaald op het rekeningnummer dat je hebt opgegeven op deel B van het document.

De eindejaarspremie bedraagt 8,33% van het brutoloon dat je als uitzendkracht verdiende tijdens de referteperiode. Hierop moet nog een RSZ-bijdrage en bedrijfsvoorheffing betaald worden.

Meer informatie vind je op de website van Het Sociaal Fonds voor de Uitzendkrachten.