Update-pro, flexible payroll office  |  03 336 92 70

Nu geleidelijk aan heel wat bedrijven terug opstarten rijst de vraag ook of het gebruik van mondmasker verplicht is & wie die dan moet voorzien. Hier lees je het antwoord.

 

Mondmaskers zijn bedoeld om mensen in je nabije omgeving niet te besmetten. Het is dus een logische beslissing om als werkgever het gebruik ervan op de werkvloer te verplichten. Zeker als je merkt dat in jouw bedrijf het risico bestaat dat het virus zich makkelijk verspreidt, omdat het respecteren van social distancing en/of het behouden van een goede hygiëne moeilijk is.

Wanneer je werknemers via Update-pro inschrijft is het nog steeds jou verantwoordelijkheid, als feitelijk werkgever, om de mondmaskers gratis ter beschikking te stellen, instructies te voorzien om deze goed te gebruiken en toe te zien dat ze correct gebruikt worden.

Jij bent verantwoordelijk voor de veiligheid van jouw werknemers. Dat betekent tegelijk ook dat wanneer de 2 basisregels (social distancing & hygiëne) daartoe voldoende zijn, mondmaskers niet verplicht zijn.

Op het openbaar vervoer is het wel verplicht om mondmaskers te dragen. Maar aangezien deze situatie zich buiten de werkvloer bevindt, is dit een individuele verantwoordelijkheid van de werknemer.

 

Nog vragen?

Contacteer ons

Graag persoonlijk advies?
Kom dan eens praten over flexibele payroll en wat wij voor je kunnen betekenen.

Contacteer ons nu

Bel ons op 03 336 92 70 of vul dit formulier in. Na ontvangst nemen we zo snel mogelijk contact met je op.