Update-pro, flexible payroll office  |  03 336 92 70

Ben je als werkgever op zoek naar flexibele en kostenefficiënte arbeidskrachten? Dan is studentenarbeid wellicht de oplossing voor jou! Het inhuren van studenten biedt talrijke voordelen voor werkgevers, waaronder flexibiliteit in het personeelsbestand, frisse ideeën en energie, kostenbesparing en de mogelijkheid om toekomstige werknemers te identificeren. In dit artikel ontdek je waarom studentenarbeid een slimme zet kan zijn voor jouw bedrijf.

Flexibiliteit: Studenten hebben vaak wisselende roosters vanwege hun studieverplichtingen. Door studenten in te huren, kun je jouw personeelsbehoefte afstemmen op drukke periodes of specifieke werktijden, zoals avonden, weekenden of schoolvakanties. Dit geeft je de flexibiliteit om de juiste personeelsbezetting te hebben wanneer je die nodig hebt.

Frisse ideeën en energie: Studenten brengen nieuwe perspectieven, creativiteit en energie met zich mee. Ze kunnen waardevolle inzichten en innovatieve oplossingen bieden, waardoor ze een positieve invloed hebben op jouw team en werksfeer. Hun enthousiasme kan anderen motiveren en het moreel van het personeel verhogen.

Kostenbesparing: Het inhuren van studentenarbeiders kan kosteneffectief zijn. Studentenarbeid wordt vaak betaald tegen een lager loon dan ervaren werknemers, waardoor je op personeelskosten kunt besparen. Dit is vooral gunstig voor taken die minder gespecialiseerde vaardigheden vereisen.

Toekomstige werving: Studentenarbeid biedt de mogelijkheid om potentiële toekomstige werknemers te identificeren en te evalueren. Als een student goed presteert tijdens zijn of haar studentenbaan, kan dit leiden tot een langdurige werkrelatie. Studentenarbeid fungeert dus als een vorm van 'talentpooling', waarbij je kunt investeren in de ontwikkeling van jonge talenten.

Wil je profiteren van de voordelen van studentenarbeid en jouw team versterken met flexibele en gemotiveerde studenten? Neem vandaag nog contact op met Update-pro, hét payrollkantoor gespecialiseerd in eenvoudige, flexibele en kostenefficiënte tewerkstelling. Via Update-pro kun je studenten eenvoudig en zorgeloos in dienst nemen met dag- en weekcontracten. Ontdek de voordelen van studentenarbeid en versterk jouw team vandaag nog!

Contact

 

Graag persoonlijk advies?
Kom dan eens praten over flexibele payroll en wat wij voor je kunnen betekenen.